سفارش تبلیغ
صبا ویژن

لحاظ نکردن نظرات کارشناسان و بی‌توجهی به اصول مهندسی در طراحی بخش‌هایی از تونل توحید بویژه ورودی و خروجی آن نه تنها مشکلاتی برای تردد امن رانندگان ایجاد می‌کند، بلکه در مواقعی همچون بارش چند دقیقه‌ای باران، تردد در تونل توحید غیر‌ممکن می‌شود. 

محمد احمدی بافنده قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با فارس مسدود شدن تونل توحید را به خاطر آبگرفتگی تأیید کرد و گفت: پنجشنبه شب تونل توحید به خاطر آبگرفتگی حدود 20 سانتیمتر ناشی از بارش باران برای مدت کوتاهی مسدود شد. 
 
وی بدون اشاره به مشکلات فنی و مهندسی در طراحی تونل و برای توجیه این آبگرفتگی حتی پای سد کرج را هم به ماجرا باز کرد و اظهار داشت: هنگام یک بارش معمولی باران، دفع حجمی از آب‌های سطحی پیش‌بینی شده است، اما اگر 10 دقیقه بارش شدید باران اتفاق بیفتد، به اندازه یک ششم آب سد کرج، آب جمع می‌شود و قطعاً ممکن است در نقاطی این آب بالا بیاید که این امر طبیعی است. 
 
این مقام مسئول در شهرداری تهران برای طبیعی جلوه دادن مسدود شدن تونل توحید ادامه داد: در گذشته این نکته را متذکر شده‌ام که بیشتر شبکه‌های معابر ما آسفالت است و آب را جذب نمی‌کنند، در حالی که بسیاری از شهرهای دنیا و حتی در کشور خودمان خاک مناسبی وجود دارد که می‌تواند آب ناشی از بارش باران را جذب و به سفره‌های زیرزمینی منتقل کند. 
 
احمدی بافنده البته مطلب بالا را بدون توجه به اظهارات حامیان تونل توحید که آن را کاملاً مبتنی بر علم روز و همردیف سازه‌های مشابه در دنیا می‌دانند، عنوان کرد. 
 
با این حال عضو تیم پیمانکاری تونل توحید که قبلاً نیز با ارائه مستنداتی، اطلاعات پشت‌پرده‌ای از تونل توحید و مسائل فنی و مالی آن را در اختیار گذاشته بود (و نام وی بنا به اصرار و درخواست او ذکر نمی‌شود) درباره مسدود شدن تونل توحید به‌خاطر آبگرفتگی به خبرنگار ما گفت: شیب تونل از رمپ‌های جنوبی و شمالی بسیار زیاد و غیر‌استاندارد است. اگر چند قطره باران بیاید، مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما اگر شدت بارش، اندکی بیشتر شود، آب از هر دو طرف (رمپ جنوبی و شمالی) به داخل تونل سرازیر و در یک نقطه ثقل جمع می‌شود که در نهایت مسدود شدن تونل توحید را به دنبال دارد. 
 
وی افزود: البته روز پنجشنبه فقط 10 دقیقه شاهد بارش باران شدید بودیم که منجر به آبگرفتگی بیش از 20 سانتیمتری در تونل توحید شد. پیش‌بینی من این است که با توجه به درجه زیاد شیب ورودی و خروجی تونل و در صورت وقوع بارش‌های شدیدتر آبگرفتگی تا یک متر هم در تونل اتفاق خواهد افتاد. 
 
عضو تیم پیمانکاری تونل توحید اظهار داشت: استانداردهای ساخت تونل در کشورهای پیشرفته این است که تونل از صدها و حتی هزار متر بالاتر و با یک شیب ملایم ساخته شود نه اینکه ناگهان با یک شیب 20 تا 30 درجه‌ای، ساخت تونل را آغاز کنند؛ چرا که این کار باعث ایجاد اخلال در دید رانندگان و وقوع تصادفات شدید می‌شود. 
 
وی در پاسخ به این سؤال که «مگر شما پروژه تونل توحید را اجرا نکردید و چرا در برابر اشکالات آن پاسخگو نیستید» گفت: کار طراحی فنی و مهندسی تونل را ما انجام ندادیم. شهرداری باید از ما می‌خواست و به ما بودجه بیشتری می‌داد. اگر از ما می‌خواستند که تونل طبق استاندارد کشورهای پیشرفته و مطابق علم روز ساخته شود و بودجه آن را نیز پرداخت می‌کردند، ما قطعاً این کار را انجام می‌دادیم. ما فقط خواست شهرداری را اجرا کردیم.